vineri 22 ianuarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ - Lansarea campaniei de prevenire ”Succes și independență în siguranță” în municipiul Târnăveni


Fundaţia Transilvană Alpha derulează începând cu data de 25 ianuarie 2016  în municipiul Târnăveni, campania de prevenire a victimizării tinerilor ”Succes și independență în siguranță”.

Campania se desfășoară în cadrul proiectului ”Succes și Independență”, derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Publicul țintă al campaniei: copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Campania se va desfășura în  7 școli gimnaziale și licee din municipiul  Târnăveni. Acțiunile de prevenire vor avea loc la sediile unităților școlare și vor fi derulate de specialiști ai organizației partenere în proiect, Fundația Buckner și de voluntari.

În cadrul fiecărei unități de invățământ vizate vor fi derulate activități interactive, vizionări de filme de prevenție care vor atinge în total cinci teme:

1.    Delincvența juvenilă în școli

2.    Bullying-ul

3.    Măsuri de protecție împotriva infracționalității stradale

4.    Protecția tinerilor împotriva traficului de persoane

5.    Măsuri privind protejarea tinerilor de pericolele din mediul virtual 

Scopul campaniei este de a spori gradul de conștientizare al elevilor cu privire la situațiile de risc ce pot apăra atât în incinta școlilor cât și pe stradă dar și în mediul virtual, în special prin intermediul rețelelor de socializare.

Prima acțiune din campania ”Succes și independență în siguranță” va avea loc, luni, 25 ianuarie 2016 de la ora 10:00 la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din municipiul Târnăveni.

 

DETALII DESPRE PROIECT:

Proiectul ”Succes și Independență” este derulat de Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș în calitate de promotor de proiect în perioada Martie 2015 – Aprilie 2016, având ca parteneri Asocuiația Divers și Fundația Buckner. Bugetul total al proiectului estede 1.823.605,34 RON. ”Succes și Independență” este un proiect finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

 

Persoane de contact:

Fundația Transilvană Alpha – Coordonator Proiect – Banga Erzsébet, tel. 0728-928131

Fundația Transilvană Alpha – Specialist PR - Emil Sabău, tel. 0744-124779

Fundația Buckner – Moldovan Dragoș Dacian, tel. 0722-403490


< Filmele campaniei ”Succes și independență în siguranță”