joi 13 decembrie 2018

Comunicat de presă - Proiectul “Cufărul fermecat”


În perioada 01 Decembrie 2018 - 31.07.2019 Fundația Transilvană Alpha va desfășura proiectul Cufărul fermecat” – Activități de teatru interactiv pentru copiii cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Recuperare PERSEVERENȚA, proiect finanțat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România, prin Programul MOL Pentru sănătatea copiilor.

Acest proiect își propune să ofere copiilor cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA activități săptămânale de terapie prin arta teatrală, desfășurate conform unei tematici lunare prestabilite: Decembrie – Crăciunul, Ianuarie – Iarna, Februarie – Carnaval, Martie – Mama, Aprilie – Sărbători de Paște, Mai – Primăvară, Iunie – Vară, Iulie – Vacanță, iar abordarea activităților terapeutice va fi diferită în fiecare săptămână a lunii: Teatru de păpuși, Teatru cu actori, Animație – activități distractive, Teatru prin dans și muzică.

Grupul țintă este format din 40 de copii cu dizabilități multiple și severe cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, toți beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale PERSEVERENȚA, al Fundației Transilvană Alpha.

La finalul activităților din acest proiect, în luna Iulie, copiii din Centrul PERSEVERENȚA vor susține un spectacol de teatru pe scena Cetății Medievale din Târgu Mureș, iar acesta va fi încununarea tuturor activităților învățate, achizițiilor dobândite pe parcursul derulării proiectului. La acest spectacol special sunt invitați angajații, părinții și de asemenea oricine este doritor să participe la un spectacol inedit, oferit de copiii cu dizabilități din cadrul organizației noastre.

Scopul principal al acestui proiect este dezvoltarea abilităților cognitive, social emoționale, motrice, de exprimare verbală și nonverbală a copiilor cu dizabilități, dezvoltarea abilităților de relaționare și comunicare a acestora datorită activităților interactive cu actori, specialiști și cu alți copii, de asemenea va oferi copiilor cu dizabilități noi motivații, experiențe și senzații inedite.

Un alt scop al proiectului este îmbogățirea intervențiilor terapeutice oferite de specialiști în mod curent copiilor cu dizabilități din Centrul PERSEVERENȚA, cu activități terapeutice realizate prin intermediul artei. Acest lucru va duce la lărgirea plajei de terapii, la diversificarea activităților oferite, având ca rezultat  formarea sau dezvoltarea unor abilități cognitive și socio-emoționale a copiilor, cu efect general asupra îmbunătățirii calității vieții copiilor cu nevoi speciale.

 

 

Coordonator proiect,

          Gianina Șerban

                           0745-792180


< Ofertă servicii complexe de îngrijire şi recuperare pentru copii cu nevoi speciale