joi 6 martie 2014

Exemple de bune practici: Cie Matricon S.A.


          În anul 2009 reprezentanţii SC. Timural Group SRL, atelierul protejal al Fundaţiei Alpha Transilvană, au fost contactaţi telefonic de firma CIE Matricon S.A., dorindu-se angajarea a două persoane cu dizabilităţi în baza Legii 448/2006. Având în baza de date a Centrului de Angajare Asistată persoane pregătite pentru muncă, pe baza Profilului Vocaţional au fost propuse patru persoane, B.D. în vârstă de 25 de ani, M.A. în vârstă de 32 de ani, M.T. în vârstă de 31 ani şi N.SZ. în vâstă de 27 ani, pentru funcţia de agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport.
           Persoanele propuse pentru angajare au participat la sesiuni de educaţie vocaţională timp de două săptămâni, la finalul cărora două dintre acestea, M.A. şi N.SZ. au fost considerate potrivite cerinţelor postului. M.A. şi N.SZ. au fost angajate, din acel moment firma CIE Matricon S.A. beneficiind de monitorizare permanentă din partea Fundaţiei Alpha Transilvană.

Cuvântul angajatorului

Gyepesi Magdolna – persoană de suport, CIE Matricon S.A., Tîrgu-Mureş

    „La început am fost foarte sceptică legat de capacitatea de muncă a noilor angajaţi; de la început am observat devotamentul acestora faţă de muncă, întotdeauna sunt foarte harnici şi mă ajută în toate activităţile de muncă. Sunt foarte mulţumită de lucrul şi comportamentul lor şi mă bucur că lucrăm împreună.”

M.A. – 32 de ani, angajat CIE Matricon S.A.
    „Mă bucur că am acest loc de muncă, m-am obişnuit foarte repede cu colegul şi cu doamna cu care lucrez. Îmi plac fazele de lucru pe care le desfăşor şi aş dori să lucrez aici forte mult timp.”

N.SZ. – 27 de ani, angajat CIE Matricon S.A.
    „La început a fost foarte greu să mă trezesc aşa devreme şi să vin la lucru, dar faptul că ajung mai repede acasă compensează. Mă înţeleg bine cu colegul şi cu doamna cu care lucrez. Mi-am făcut prienteni şi în cadrul fabricii.”

 

 


< Start oficial pentru Campania 2%