marţi 27 septembrie 2016

Meșteșugari de mici


Joi, 29 septembrie, ora 17:30 îi așteptăm pe copii la un atelier în cadrul căruia vor avea posibilitatea de a cunoaște și a exersa tehnica țesutului.

Participanților li se prezintă materiale folosite de-a lungul timpului pentru țesut (cânepa, lâna, inul, bumbacul), beneficiile acestora și originea lor, împreună cu informații despre cultura plantelor, creșterea animalelor pentru lână și răspândirea zonală a acestor ocupații tradiționale. Primesc detalii despre tehnica obținerii firelor (torsul), dar și despre colorarea acestora în gospodărie, folosind pigmenți naturali (din scoarță de copac, coji de nuc).

Micii meșteșugari află și despre războiul de țesut, funcționalitatea acestuia, cât și despre utilitatea țesăturilor (pânzeturi pentru îmbrăcăminte, saci, desăgi, covoare, carpete pentru gospodărie).

Fiecare dintre participanți realizează câte un covoraș pe un razboi fix (ramă din lemn), cu urzeală din bumbac și fir pentru țesut din lână. Astfel, ei își exersează îndemânarea, răbdarea, simțul artistic în a combina culori, dar și capacitatea de a învăța lucruri noi și de a pune în practică tehnici tradiționale prezentate în cadrul atelierului.

Așteptăm copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.
Intrarea este liberă.
Înscrieri în limita locurilor disponibile la numărul de telefon 0265 257 057.
Proiect finanțat de Consiliul Județean Mureș.


< Metoda Feuerstein - Stimularea inteligenței la copii