joi 4 februarie 2016

Noul dizabnet.ro – Noua platformă de informare și comunicare a furnizorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități


Dizabnet - Rețeaua furnizorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități are o nouă pagină web. Construit inițial ca și blog, dizabnet.ro s-a transformat într-un website complex ce servește ca platformă de comunicare și resurse pentru organizațiile din domeniul dizabilității.

Noul dizabnet.ro oferă acces mult mai ușor celor interesați la informații privind noutățile legislative, studii, publicații, baze de date utile, evenimente, oportunități de finanțare a diverselor proiecte sau cursuri de specialitate.

Noua pagină web www.dizabnet.ro a fost concepută pentru a facilita colaborarea între organizațiile neguvernamentale membre ale Dizabnet dar și pentru a oferi acces mai ușor la rețea ONG-urilor care doresc să dezvolte parteneriate și proiecte prin rețele de prestatori de servicii sociale.

Dizabnet.ro are și o secțiune de lobby și advocacy care va servi drept canal de popularizare și dezbatere a diverselor inițiative civice derulate de Rețeaua Dizabnet.

Prin intermediul dizabnet.ro toți cei interesați de tematica diabilității vor putea avea acces la cele mai proaspete informații cu caracter local, național și european prin abonarea la newsletter.

Noul website Dizabnet.ro a fost construit în colaborare cu compania Reea din Tîrgu-Mureș prin intermediul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

DESPRE PROIECT:

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

DESPRE REȚEAUA DIZABNET:

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

În prezent, DIZABNET are 106 membri, organizaţii  / instituții cu caracter privat şi public, unități protejate, cabinete individuale, precum și experți independenți sau din domeniul universitar.

Secretariatul Rețelei DIZABNET este asigurat din anul 2009 de Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș.

 

Persoane de contact:

Andreia Moraru – manager poiect, 0723–686434

andreia_moraru@alphatransilvana.ro   

Emil Sabău – responsabil comunicare proiect, 0744-124779

emil_sabau@alphatransilvana.ro


< În căutarea zăpezii!