luni 7 septembrie 2015

Primele sesiuni de informare derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”


Primele sesiuni de informare derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Fundația Transilvană Alpha demarează seria informărilor derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Primele sesiuni de informare vor avea loc marți, 8 septembrie 2015, la sediul organizației și vor include toate categoriile de public țintă ale proiectului, respectiv parlamentari, autorități publice locale, funcționari ai serviciilor publice, arhitecți și urbaniști, jurnaliști și organizații ale persoanelor cu dizabilități.

Cu această ocazie vor fi prezentate materialele de informare realizate de echipa de implementare a proiectului până în momentul de față:

·         Broșura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale;

·         Broșura informativă pentru reprezentanții autoritățiilor publice locale în domeniul identificării nevoilor și a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilități;

·         Broșura informativă pentru funcționarii serviciilor publice de la nivel local în privința modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilități, a furnizării serviciilor publice în folosul acestora,a dialogului cu persoanele cu dizabilități și a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilității;

·         Broşura informativă pentru arhitecţi, urbaniști, persoane cu dizabilităţi și organizații neguvernamentale;

·         Studiul ”Dizabilitatea în presă” conținând recomandări, precum și ”Ghidul dizabilității pentru jurnaliști și lucrători din mass-media”

Seria informărilor derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, va cuprinde și alte orașe din țară. Astfel în lunile următoare, evenimente similare vor avea loc la Bistrița, Zalău, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Sibiu, Brașov, Timișoara, Simeria, Piatra Neamț, Focșani, Buzău, Slobozia, Vaslui și București. 

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Persoane de contact:

Andreia Moraru – manager poiect, 0723–686434

andreia_moraru@alphatransilvana.ro   

Emil Sabău – responsabil comunicare proiect, 0744-124779

emil_sabau@alphatransilvana.ro


< Comunicare aceptare ofertă pentru achiziția de Servicii de proiectare grafică, legare, tipărire și livrare broșuri în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități