luni 17 februarie 2014

Start oficial pentru Campania 2%


Start oficial pentru Campania 2%

     Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, desfăşurată în anul 2013, a fost de succes pentru Fundaţia Alpha Transilvană şi beneficiarii săi. Peste 1800 de persoane au direcţionat procentul de 2% din impozitul datorat statului, către Fundaţie.
     Gestul nobil s-a materializat în suma de 88.800 de lei, care a intrat în anul 2013 în conturile organizaţiei. Timp de aproape cinci luni, angajaţi ai Fundaţiei, beneficiari şi voluntari au făcut echipă în cadrul unui efort care a dus la cel mai bun rezultat înregistrat, până în prezent, de Fundaţia Alpha Transilvană în cadrul Campaniilor 2%.
     Voluntar de excepţie, domnul Adrian Mihai Şandru, părintele unuia dintre beneficiarii organizaţiei, a mobilizat aproximativ 900 din cele 1800 de persoane care au ales să sprijine Fundaţia Alpha Transilvană prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către entităţi nonprofit. Îl felicităm şi îi suntem recunoscători, în numele beneficiarilor organizaţiei.
     Datorită generozităţii comunităţii mureşene şi nu numai, Fundaţia Alpha Transilvană a putut sa asigure un număr suplimentar, de peste 500 de intervenţii de specialitate gratuite, în regim ambulatoriu, de care au beneficiat 23 de copii aflaţi în evidenţa programelor noastre de recuperare.
     Pe lângă intervenţiile de specialitate destinate copiilor cu dizabilităţi, din fondurile obţinute în urma Campaniei 2%, Fundaţia Alpha Transilvană a folosit fodurile obţinute pentru a susţine financiar numeroase familii prin ajutoare sociale în alimente şi obiecte personale, a cofinanţat cantina socială care oferă alimente pentru 65 persoane lunar, a susţinut parţial activităţile programului de intergrare socială şi pe piaţa muncii pentru tinerii şi adulţii cu dizabilităţi şi a menţinut infrastructura organizaţională la nivelul cerinţelor adecvate unui standard ridicat de activitate.


2014 – o nouă campanie 2%


     Rezultatele promiţătoare, datorate unui parteneriat viabil cu beneficiarii, voluntarii fundaţiei şi cu membrii comunităţii în ansamblu, reprezintă o motivaţie suplimentară pentru Fundaţia Alpha Transilvană în încercarea de a atrage şi mai multi susţinători ai programelor, în anul 2014.
     Fundaţia Alpha Transilvană lansează un apel către toţi membrii comunităţii mureşene, şi nu numai, să asigure prin contribuţia 2%, posibilitatea continuării activităţilor organizaţiei, în beneficiul persoanelor vulnerabile. Împreuna, de peste 22 de ani, am schimbat în bine calitatea vieţii a sute de persoane şi familii în fiecare an. Dorim să continuăm ceea ce am început împreună.


Obiective 2014:

- Asigurarea activităţilor de specialitate pentru copiii cu dizabilităţi
- Continuarea programului de educare şi integrare a tinerilor cu dizabilităţi pe piaţa liberă a muncii
- Menţinerea proiectelor şi serviciilor Fundaţiei la standarde profesionale înalte
- Implementarea unor noi proiecte sociale si educaţionale în favoarea asigurării incluziunii în comunitate a persoanelor defavorizate, copii, tineri, adulţi, vârstnici.


     Declaraţiile de dirijare a 2% din impozit, pre-tipizate cu datele de identificare ale Fundaţiei Alpha Transilvană (denumire, cont bancar, cod de identificare fiscală), pot fi descărcate de pe pagina web www.alphatransilvana.ro, pot fi ridicate de la sediul organizaţiei, str. Aleea Vrancea nr. 1, sau în toate punctele de lucru care vor funcţiona în diferite locaţii pe toată perioada Campaniei 2%.
     Data limită până la care formularele se pot depune la ghişeele administraţiilor financiare, sau încredinţa cu procura legală semnată angajaţilor şi voluntarilor Fundaţiei Alpha, este 25 mai 2014.
     Ca şi în cazul campaniilor din anii trecuţi, există două tipuri de formulare prin intermediul cărora doritorii pot să îşi exprime opţiunea de a redirecţiona 2% din impozit către asociaţii sau fundaţii:

- Formularul 230 – destinat persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă
- Declaraţia 200 – document destinat persoanelor care obţin venituri din activităţi independente (PFA; drepturi de propritate intelectuală; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole; profesii libere; operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract; transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise)


< Înscrieri la cursuri!