vineri 10 iunie 2016

Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă arată că POT


Fundația Transilvană Alpha organizează o nouă ediție a Zilei POT. De această dată partener al evenimentului de conștientizare este Supermarketul Profi din cartierul Rovinari.

ZIUA POT - este organizată de Centrul de Informare Consiliere și Mediere a locului de muncă ATRIUM din cadrul Fundației Transilvană Alpha în colaborare cu Supermarketul PROFI, din Cartierul Rovinari.  La activitate participă tinerii cu dizabilități, însoțiți de specialiștii fundației precum și angajații Supermarketului PROFI. Scopul acțiunii este de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce privește atitudinea față de persoanele cu dizabilități, de a înlesni comunicarea între persoanele cu dizabilități și ceilalți membrii ai societății și de a înlătura barierele sociale care împiedică accesul acestor persoane la o viață activă.

În  ativitate sunt implicați 5 tineri cu dizabilități. De asemenea, prin intermediul acestui eveniment se dorește facilitarea unui schimb de experiență între tinerii cu dizabilități și angajații Supermarketului PROFI, dar și o mai bună cunoaștere reciprocă a nevoilor fiecăruia, în încercarea de a integra armonios pe piața liberă a muncii persoanele cu nevoi speciale.

ZIUA POT - este o acțiune anuală a Centrul de Informare Consiliere și Mediere a locului de muncă ATRIUM, care oferă informaţii legate de realizarea integrării, angajarea unei persoane cu dizabilități în mediul lucrativ, despre servicii de specialitate pentru evaluarea firmei/companiei, în vederea cunoaşterii nivelului de accesibilizare în ceea ce priveşte posibilitatea integrării unei persoane cu dizabilități și oferă informaţii legate de ce înseamnă accesibilizare fizică, informaţională, comunicaţională şi de ocupare. Pentru fiecare client se realizează un profil vocațional prin serviciile de evaluare psihologică prin care putem afla cine sunt oamenii potriviţi pentru o anumită muncă. Se oferă asistenţă după angajare, prin monitorizare, astfel încât legătura între persoana cu dizabilități - firmă - specialişti, nu se întrerupe după perioada de probă sau după angajare.

Astfel de activități contribuie la o colaborare și mai bună între agenții economici şi Fundaţia Transilvană Alpha, oferindu-le tinerilor cu dizabilităţi posibilitatea să experimenteze un mediu lucrativ, precum şi angajatorilor să recunoască în persoana lor  posibili angajaţi.  

Ziua POT este programtă în acest an pe data de 15 iunie. Atunci tinerii beneficiari ai Fundației Transilvană Alpha vor putea fi văzuți lucrând cot la cot cu angajații supermarketului Profi din cartierul Rovinari. 


< Alpha la Swimathon 2016