Activităţi de socializare şi timp liber

Activităţile de socializare şi timp liber au ca obiectiv dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri, dezvoltarea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret, valorificarea abilităţilor şi competenţelor tinerilor cu dizabilităţi prin atelierele susţinute (dans, teatru, art terapie, drama terapie, engleză, informatică, limba română, muzică, zumba fitness) de voluntari, participarea la dezvoltarea fizică şi personală a tinerilor din comunitate şi promovarea comportamentului civic în comunitate.

      Orice persoană are nevoie de un set de abilităţi pentru a duce o viaţă satisfăcătoare, pentru a se dezvolta, pentru a iniţia şi menţine relaţii normale, pentru a-şi atinge obiectivele propuse într-o anumită etapă a vieţii şi pentru a face faţă obstacolelor întâmpinate. Dezvoltarea acestor abilităţi, prin atelierele centrului de socializare şi timp liber susţinute de voluntari, oferă tinerilor şansa de a funcţiona eficient din punct de vedere social, emoţional, în familie, sau în alte contexte.

Activităţile tinerilor voluntari împreună cu tinerii cu dizabilităţi sunt o oportunitate grozavă de care ei profită. Le oferă o ocazie unică de a cunoaşte alţi tineri poate puţin mai diferiţi decât ei, să-şi petreacă timpul liber împreună şi să-şi învingă prejudecăţile. Credem că aceste activităţi au un rol important în combaterea prejudecatei, marginalizării şi excluderii sociale, înţelegerea şi valorificarea diveristăţii umane. Tinerii vor avea oportunităţi de petrecere a timpului liber într-un mod pro social, vor căpăta încredere în forţele proprii, vor coopera în viitor, vor avea un sentiment de ataşament unii faţă de ceilalţi, vor îmbunătăţi stima de sine.


Ateliere susţinute de voluntari:

      Atelier de Art terapie- unde tinerii au posibilitatea de a se exprima pe sine într-un mod creativ. Folosim arta vizuală ca modalitate de expresie. Bazându-se pe creativitate şi imaginaţie, artterapia poate dezvolta cunoaşterea de sine şi poate valorifica resurse nebănuite ale tinerilor.

      Clubul de teatru-atât în limba română cât şi în limba maghiară. Acest club oferă tinerilor cu dizabilităţi posibilitatea de a-şi spune părerea despre lumea în care trăiesc.

      Clubul de muzică şi cântec-organizat săptămânal. Aici tinerii exprimă sentimente şi idei cu ajutorul sunetelor. Muzica declanşează procese afective dintre cele mai variate şi neaşteptate, de la emoţia muzicală cu o gamă largă de manifestare-bucurie, trăire interioară, până la sentimentul armoniei. În cadrul acestui club am înfiinţat formaţia de muzică uşoară “Happy Feet” şi am participat la diferite evenimente, chiar şi la festivale de talie internaţională.

  Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la Fundaţia Transilvană Alpha, Psiholog - Borz Vasile.

Aleea Vrancea nr. 1., Tel: 0265/257.057
e-mail: atrium@alphatransilvana.ro
între orele 8.30-20.00