Activităţi de socializare şi timp liber

Activitaţile de socializare şi timp liber au ca obiectiv dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri, dezvoltarea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret, valorificarea abilităţilor şi competenţelor tinerilor cu dizabilităţi prin atelierele susţinute (dans, teatru, art terapie, drama terapie, engleză, informatică, limba română, muzică, zumba fitness) de voluntari, participarea la dezvoltarea fizică şi personală a tinerilor din comunitate şi promovarea comportamentului civic în comunitate.

      Orice persoană are nevoie de un set de abilităţi pentru a duce o viaţă satisfăcătoare, pentru a se dezvolta, pentru a iniţia şi menţine relaţii normale, pentru a-şi atinge obiectivele propuse într-o anumită etapă a vieţii şi pentru a face faţă obstacolelor întâmpinate. Dezvoltarea acestor abilităţi, prin atelierele centrului de socializare şi timp liber susţinute de voluntari, oferă tinerilor şansa de a funcţiona eficient din punct de vedere social, emoţional, în familie, sau în alte contexte.

Activităţile tinerilor voluntari împreună cu tinerii cu dizabilităţi sunt o oportunitate grozavă de care ei profită. Le oferă o ocazie unică de a cunoaşte alţi tineri poate puţin mai diferiţi decât ei, să-şi petreacă timpul liber împreună şi să-şi învingă prejudecăţile. Credem că aceste activităţi au un rol important în combaterea prejudecatei, marginalizării şi excluderii sociale, înţelegerea şi valorificarea diveristăţii umane. Tinerii vor avea oportunităţi de petrecere a timpului liber într-un mod pro social, vor căpăta încredere în forţele proprii, vor coopera în viitor, vor avea un sentiment de ataşament unii faţă de ceilalţi, vor îmbunătăţi stima de sine.


Ateliere susţinute de voluntari:

       Atelier de limba engleză-organizate săptămânal, cu două grupe de începători şi o grupă de avansaţi. La grupa de începători folosim metaoda easy to read, unde tinerii prin imagini, jocuri asimilează mai uşor cunoştinţele de limba engleză

      Atelier de informatică-organizate săpămânal cu câte trei grupe. Unde tinerii pe lângă elementele de bază în prgramul Word şi Paint, învaţă să lucreze în programul Power Point şi în programul Master Typing.

      Atelier de Art terapie- unde tinerii au posibilitatea de a se exprima pe sine într-un mod creativ. Folosim arta vizuală ca modalitate de expresie. Bazându-se pe creativitate şi imaginaţie, artterapia poate dezvolta cunoaşterea de sine şi poate valorifica resurse nebănuite ale tinerilor.

      Club de dans modern-organizat săptămânal, unde prin dans tinerii pot comunica mai uşor şi este activitatea unde se pot stabili relaţii de prietenie.

      Clubul de teatru-atât în limba română cât şi în limba maghiară. Acest club oferă tinerilor cu dizabilităţi posibilitatea de a-şi spune părerea despre lumea în care trăiesc.

      Clubul de limba română, limba maghiară, limba italiană-organizat săptămânal. Aici tinerii învaţă să comunice pe aceste două limbi, astfel comunicarea devine mult mai uşoară.

      Clubul de muzică şi cântec-organizat săptămânal. Aici tinerii exprimă sentimente şi idei cu ajutorul sunetelor. Muzica declanşează procese afective dintre cele mai variate şi neaşteptate, de la emoţia muzicală cu o gamă largă de manifestare-bucurie, trăire interioară, până la sentimentul armoniei. În cadrul acestui club am înfiinţat formaţia de muzică uşoară “Happy Feet” şi am participat la diferite evenimente, chiar şi la festivale de talie internaţională.

      Clubul de baseball şi clubul de zumba fitness-clubul îşi propune să educe tinerii pentru un stil de viaţă sănătos prin activităţi sportive. Încurajăm practicarea unui sport şi formarea unor comportamente pentru o viaţă sănătoasă.

  Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la Fundaţia Alpha Transilvană, Asistent social Gyárfás Erzsébet.

Aleea Vrancea nr. 1., Tel: 0265/257.057
e-mail: atrium@alphatransilvana.ro
între orele 8.30-20.00