Copii cu dizabilităţi medaliaţi la jocurile naţionale "Special Olympics"

Fundaţia Alpha Transilvană şi Asociaţia Down Mureş a participat în perioada 31 mai-3 iunie la Jocurile Naţionale Special Olympics, competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul a fost găzduit de Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca, disciplinele de concurs fiind bocce, atletism şi nataţie.

Şase copii mureşeni cu dizabilităţi din cadul Fundaţiei Alpha Transilvană şi a Asociaţiei Down Mureş au fost medaliaţi la Jocurile Naţionale Special Olympics:

Vandana Lunca a obţinut medalia de aur la atletism-săritura în lungime şi bronzul la înot în proba de 25 de metri asistat.

Laura Heghieş a fost medaliată cu aur la atletism-săritura în lungime şi s-a clasat pe locul II în cadrul probei de mers prin apă.

Cel de-al treilea sportiv care a reprezentat Fundaţia Alpha Transilvană în cadrul competiţiei de la Cluj- Napoca, Nagy Andras s-a clasat pe locul II la atletism-săritura în lungime, respectiv în proba de înot 25 de metri liber şi pe locul III la înot 50 de metri liber.

Pe locuri fruntaşe s-au clasat şi sportivii Asociaţiei Down Mureş.

Majer Laszlo a obţinut locul I la bocce şi locul III la Atletism-săritura în lumgime.

Onisa Anca s-a clasat pe locul IV în cadrul aceleiaşi probe şi locul I la bocce.

Lorena Morar a fost medaliată cu aur la alergare şi bocce şi cu bronz la săritura în lungime.

Jocurile Naţionale Special Olympics reprezintă un eveniment organizat de Fundaţia Special Olympics România, care adună la start sute de sportivi cu dizabilităţi în fiecare an.