marţi 22 iulie 2014

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, voluntar la Fundația Alpha Transilvană


În perioada 14-18 iulie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, a fost prezent la Tîrgu-Mureș pentru a desfășura activități de voluntariat în cadrul Fundației Alpha Transilvană.

Conform dorinței exprimate cu ocazia vizitei efectuate la finele lunii aprilie la sediul Fundației Alpha Transilvană, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, a revenit la organizație dorind să intre în contact cu cât mai multe categorii de beneficiari și să vină în sprijinul acestora.  Astfel, pe agenda Alteței Sale Regale au fost incluse atât activități destinate copiilor și tinerilor cu dizabilități cât și activități care au ca beneficiari persoane din medii defavorizate. În același timp, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a fost implicat și în programele de educație timpurie destinate copiilor cu dezvoltare normală.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a participat în cursul zilei de luni, 14 iulie 2014, la o ședință de hipoterapie alături de copiii cu dizabilități din Centrul de Zi Perseverența, iar în cursul zilei de marți 15 iulie 2014 Alteța Sa Regală a efectuat o intervenție de hidroterapie sub îndrumarea specialiștilor Fundației Alpha Transilvană. În aceeași zi, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu voluntarii organizației şi a avut o întâlnire cu părinții copiilor cu dizabilități, beneficiari al programelor Fundației Alpha Transilvană.

Activitățile din de-a treia zi de voluntariat, 16 iulie 2014, efectuată de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, au fost destinate tot copiilor cu dizabilități din Centrul Perseverența. Alteța Sa Regală a participat la o ședință de kinetoterapie în cadrul căreia a lucrat cot la cot cu specialiștii Fundației Alpha Transilvană. În aceeași zi, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, a participat și la cercul de socializare „Club Copăcel” destinat copiilor cu dezoltare normală cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

Ultimele două zile din stagiul de voluntariat efectuat de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României la Fundația Alpha Transilvană au presupus și activități în cadrul programelor de economie socială și ajutoare umanitare. În cursul zilei de joi, 17 iulie 2014, Alteța Sa Regală a desfășurat activități în cadrul atelierului de legătorie al Fundației Alpha Transilvană și a luat parte la activitățile clubului de socializare al tinerilor cu dizabilități din programul Atrium al organizației. De asemenea, în aceeași zi, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a avut o întâlnire cu părinții tinerilor cu dizabilități și a participat la clubul de socializare „Ștrumfii isteți” ai cărui beneficiari sunt copiii cu dezvoltare normal cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

 Vineri, 18 iulie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a luat parte la activitățile de servire a mesei pentru beneficiarii cantinei sociale.


< Managementul voluntarilor de la A la Z