marţi 5 noiembrie 2013

Conferința Finală Eficiența Muncii Asistate organizată la Tîrgu Mureș


Fundaţia Alpha Transilvană împreună cu partenerii Asociaţia Tabula şi Fundaţia Agora vă invită în datele de 5-6 Noiembrie 2013 la Conferința Finală – Eficiența Muncii Asistate, organizată la Tîrgu Mureș.

Evenimentul marchează finalizarea proiectului „EMA – Eficienţa Muncii Asistate” – Crearea şi implementarea metodologiei integrate de pregătire profesională şi angajare asistată pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţiPOSDRU/96/6.2/S/60987. Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezentate exemple de bune practici în servicii de consiliere vocațională, educație vocațională, formare profesională adaptată și integrarea pe piața muncii, de asemenea vor fi dezbătute în workshop-uri metode de evaluare a abilităților de muncă, metode de dezvoltare și pregătire în vederea integrării persoanelor cu dizabilităţi.  

În cadrul conferinței vor fi promovate rezultatele obținute de Fundația Alpha Transilvană și partenerii Asociația Tabula și Fundația Agora: peste 200 de persoane cu dizabilități evaluate şi consiliate, 80 de persoane instruite prin cursuri adaptate, pregătirea a 5 manuale adaptate pentru 5 meserii pentru persoane cu dizabilități intelectuale, 40 de persoane angajate pe piața muncii libere,  78 de specialiști instruiţi în medierea locurilor de muncă, 84 de persoane instruite ca şi Formatori ai persoanelor cu dizabilităţi, 10 Centre de Angajare Asistată organizate prin implementarea programului de Educaţie Vocațională.

La eveniment participă reprezentanţi ai autorităților din domeniu, numeroși reprezentanți ai diferitelor organizaţii şi reprezentanţii Centrelor de Angajare Asistată, care au implementat in parteneriat  programul pilot de Educație Vocațională. Printre participanţi se numără de asemenea reprezentanţi ai organizaţiilor internaționale din domeniul integrării persoanelor cu dizabilităţi, EASPD-Bruxelles, Fundația Salva Vita - Budapesta, Fundația Szimbiozis-Miskolc.

Conferința va găzdui și două expoziții: o expoziție de fotografie în care expun tineri nevăzători şi o expoziție de pictură a unui beneficiar al cursurilor de formare.

         Conferinţa Eficiența Muncii Asistate va fi găzduită de Hotel President Tîrgu-Mureş în datele de 5 şi 6 noiembrie cu începere de la ora 9 A.M.       

         Descărcaţi agenda conferinţei aici.


< Cu creta pe asfaltul copilariei