marţi 2 decembrie 2014

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Fundația Alpha Transilvană inaugurează Atelierul lui Moș Crăciun


Fundația Alpha Transilvană are plăcerea de a vă invita miercuri, 3 decembrie 2014, de la ora 12:00 să luați parte la inaugurarea Atelierului lui Moș Crăciun. Atelierul va fi deschis până în preajma Crăciunului, perioadă în care ajutoarele Moșului (tinerii cu dizabilități din cadrul Programului Atrium de la Fundația Alpha Transilvană) vor confecționa cadouri pentru toți cei care își doresc un obiect special sau doresc să le facă daruri celor dragi.

Data inaugurării Atelierului lui Moș Crăciun nu a fost aleasă întâmplător. În fiecare an pe 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Data de 3 decembrie a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca zi internaţională în anul 1992, prin rezoluția 47/3, cu ocazia încheierii Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități (1983-1992).

Ziua Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și bunăstării acestora. Ziua de 3 decembrie este, în acelaşi timp, o bună ocazie pentru a susţine o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.


< Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României continuă voluntariatul la Fundația Alpha Transilvană