marţi 11 februarie 2014

Exemple de bune practici: Giant Prodimpex


     La începutul anului 2010 Fundaţia Alpha Transilvană a fost contactată de către firma SC. Giant Prodimpex SRL, dorindu-se transformarea unei secţii din cadrul fabricii în atelier protejat şi astfel angajarea unei persoane cu dizabilităţi.  Având în baza de date a Centrului de Angajare Asistată persoane pregătite pentru muncă, pe baza Profilului Vocaţional a fost propusă o persoană potrivită pentru acest post, M.CS. în vârstă de 32 ani, în funcţia de muncitor necalificat.
     Ne-am prezentat la proba de lucru timp de două săptămâni, după care persoana propusă a fost angajată, îndeplinind condiţiile angajatorului. M.CS. a fost angajat timp de doi ani jumate, perioada în care a fost permanent monitorizat, însă din păcate, datorită faptului că nu-şi lua regulat medicamentele prescrise de către doctor, acesta a devenit irascibil iar firma a fost nevoită să-i desfacă contractul de muncă.
     Ulterior, SC. Giant Prodimpex SRL a adresat fundaţiei o nouă propunere de colaborare, iar în baza Profilului Vocaţional a fost propusă o  a doua persoană potrivită pentru funcţia de muncitor necalificat, T.D. în vârstă de 27 ani.
    În perioada de probă noul angajat fost supervizat de specialistul în angajare asistată şi de o persoană de suport din partea firmei. În scurt timp, T.D. a învăţat care îi sunt responsabilităţile şi a fost angajat permanent.
     Firma C. Giant Prodimpex SRL beneficiează de monitorizare continuă din partea Fundaţiei Alpha Transilvană.
 
Cuvântul angajatorului

Dicu Semida – persoana de suport la firma SC Giant Prodimpex SRL, Ungheni

    „Sunt foarte mulţumită de colaborarea cu specialistul Fundaţiei Alpha Transilvană, pentru că ne-au ajutat foarte mult în integrarea noului angajat în colectivul nostru, şi mai ales în acceptarea acestuia în de către colegi. Ori de câte ori avem nevoie de orice fel de ajutor, putem apela la specialistul în angajare asistată, acesta răspunzând promt şi încearcând să rezolve problemele apărute.”

T.D.
– 27 de ani:

    „Înainte să vin la această firmă am mai avut un alt loc de muncă, dar acolo era mult mai greu ceea ce trebuia să fac. M-am obişnuit foarte repede cu noul colectiv, şi încerc să lucrez cât mai bine, deoarece nu aş dori să pierd acest loc de muncă.”


< Exemple de bune practici