joi 17 aprilie 2014

EXEMPLE DE BUNE PRACTICI: S.C. Hirschmann România


        În anul 2008 compania S.C. Hirschmann Romania S.R.L., parte a grupului austriac Hirschmann Automotive, situată în incinta Parcului Industrial Mureş, a contactat firma S.C. Timural Group S.R.L. cu intenţia de a angaja mai multe persoane cu dizabilităţi în cadrul fabricii producătoare de componente auto din Chirileu. Firma S.C. Timural Group S.R.L. a fost creată cu două scopuri principale: să creeze cât mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi şi să contribuie cu profitul realizat, la susţinerea activităţilor Fundaţiei Alpha Transilvană.
         Centrul de Angajare Asistată Atrium din cadrul fundaţiei Alpha Transilvană, având în baza de date mai multe persoane pregătite pentru muncă, în baza Profilului Vocaţional realizat, a propus mai multe persoane pentru angajare şi astfel în decursul anilor, S.C. Hirschmann Romania a angajat prin Centrul de Angajare Asistată Atrium 13 persoane. Momentan, dintre acestea mai lucrează o singură persoană, din cauza reducerilor de personal şi a automatizării maşinilor.
          În perioada de probă toţi angajaţii au fost supervizaţi de specialistul în angajare asistată a Centrului de Angajare Asistată Atrium şi de o persoană de suport din partea firmei. Aceştia au beneficiat de monitorizare permanentă pe toată perioada angajării. Monitorizarea a presupus din partea specialistului o observaţie directă şi atentă a angajaţilor cu dizabilităţi la locul de muncă, procesul de integrare în colectiv, comportamentul şi reacţiile angajaţilor faţă de situaţiile prin care aceştia trec, modul de soluţionare a  problemelor care apar.
          Anual pentru firma S.C. Hirschmann Romania S.R.L., în atelierul de Art-terapie pentru tineri cu dizabilităţi din cadrul programului Atrium al Fundaţiei Alpha Transilvană, se realizează 650-700 de felicitări cu ocazia zilei de 8 martie, în anul 2014 tinerii realizând 680 de felicitări deosebite pentru doamnele de la firma S.C. Hirschmann Romania S.R.L.


< Fundaţia Alpha Transilvană, primii 22 de ani