joi 1 octombrie 2015

Final proiect Catalysts for change: Alpha volunteers, proiect finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului, Serviciul European de Voluntariat


Timp de şase luni cei trei voluntari din Portugalia Mariana Lobo Basilio, Nuno Quarenta, Antonio Parracha au fost alături de tinerii cu dizabilităţi, beneficiari ai Fundaţiei Transilvană Alpha. Mariana, Nuno și Antonio au fost fi implicaţi în pregătirea, organizarea şi implementarea unor ateliere de lucru din domeniile limbilor străine, precum şi alte domenii legate de ţara de origine şi de ariile de interes pentru toţi tinerii implicaţi. Nu în ultimul rând, cei trei voluntari au luat parte la organizarea mai multor evenimente în cadrul fundației precum și la activități de socializare și timp liber ale tinerilor cu dizabilități.

În timpul celor 6 luni de petrecute la Fundația Transilvană Alpha, Mariana Lobo Basilio, Nuno Quarenta și Antonio Parracha au efectuat împreună aproximativ 2100 de ore de voluntariat.

Prezența celor trei voluntary la Fundația Transilvană Alpha a fost posibilă grație proiectului Catalysts for change: Alpha volunteers depus în cadrul Apelului general și național la propuneri de proiecte 2014 - finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acțiunea  Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului, Serviciul European de Voluntariat.

Principalul obiectiv al proiectului a fost dezvoltarea coeziunii sociale, a solidarităţii şi înţelegerii reciproce între tinerii voluntari şi tinerii cu dizabilităţi, precum şi promovarea cetăţeniei active între tineri prin realizarea unor activităţi și experienţe de învăţare non-formală.

Cine sunt voluntarii din Portugalia?

Mariana Lobo Basilio, are 26 de ani și este licențiată în psihologie socială și organizațională. După cum mărturisește, a cochetat ceva timp cu ideea de a face voluntariat, astfel ca după câțiva ani de amânare, a decis să facă pasul și a început să caute oportunități de a face ceva util într-o comunitate nouă și de a cunoaște noi oameni și noi culturi. Așa a ajuns, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, la Fundația Alpha Transilvană pentru următoarele șase luni.

Nuno Francisco Martin Quarenta, are 26 de ani și este originar din orașul Braga. A absolvit Design și Comunicare Multimedia la Universitatea Politehnică din Coimbra. Spune că a ales România pentru că este o țară fascinantă pe care vrea să o descopere. Nuno a ales să devină voluntar la Fundația Alpha Transilvană fiind atras de ideea unei experiențe umanitare departe de țara natală.  

Antonio Filipe Valerio Parracha, are 29 de ani și a absolvit sociologia și managementul resurselor umane la Universitatea din Evora. A ales voluntariatul la Fundația Alpha Transilvană pentru că și-a dorit să cunoască mai îndeaproape problematica tinerilor cu dizabilități.

Fundația Transilvană Alpha le mulțumește celor trei voluntari pentru implicarea de care au dat dovadă și pentru munca valoroasă pe care au efectuat-o alături de echipa organizației.


< FORUMUL DIZABNET