Friday 27 March 2015

INVITAŢIE Sesiune de training pentru specialişti în cadrul proiectului „Speranţă pentru viitor - program de intervenţie timpurie pentru nou-născuţi cu risc” finanţat prin programul de responsabilitate sociala al ING Bank Romania


Fundaţia Alpha Transilvană are plăcerea de a vă invita luni, 30 martie 2015 de la ora 10:00 la o întâlnire cu specialiştii şi trainerii participanţi în proiectul „Speranţă pentru viitor - program de intervenţie timpurie pentru nou-născuţi cu risc” finanţat prin programul de responsabilitate socială al ING Bank Romania.

 

În cadrul unei prime etape a proiectului, Fundaţia Alpha Transilvană organizează formarea specialiştilor în utilizarea Scalei de Dezvoltare a Copilului Mic Bayley – ediţia III (BSID-III), o baterie de teste extrem de complexă cu ajutorul căreia se poate identifica în ce măsură copilul născut cu diferite riscuri la dizabilităţi, cum ar fi prematuritatea, greutatea foarte mică sau alte probleme survenite pe timpul sarcinii, respectiv naşterii, se dezvoltă într-un ritm corespunzător sau are nevoie de ajutor prin intervenţii de specialitate.

 

Scala nu este încă folosită în România. Astfel, trainingul specialiştilor este realizat de trei experţi din Olanda. Grupul este condus de doamna Patricia van Iersel, cercetător şi kinetoterapeut la Universitatea de Medicină din Groeningen. Din grupul de traineri mai fac parte un psiholog şi un kinetoterapeut, care au standardizat testul pentru Olanda la Universitatea din Utrecht.

 

La trainingul organizat pe durata a două zile participă 20 de specialişti, în mare parte de la Fundaţia Alpha Transilvană, dar şi de la diverse instituţii din Tîrgu-Mureş, care au programe de intervenţie timpurie.

 

Întâlnirea va avea loc la sediul Fundaţiei Alpha Transilvană din str. Aleea Vrancea nr. 1.

 

Vă aşteptăm cu drag!


< ABC-ul părinților mulțumiți