vineri 6 decembrie 2013

Lansarea proiectului ACCES


Fundaţia Alpha Transilvană derulează în perioada octombrie 2013 – martie 2015 proiectul intitulat ACCES – Reţea pentru Incluziunea Socială a Copiilor cu tulburări din Spectrul Autist, proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Scopul proiectului este crearea unei reţele integrate de asistenţă socială pentru facilitarea integrării în societate şi în special în educaţie a copiilor cu tulburări din Spectrul Autist.
Obiectivele specifice ale proiectului se referă la cele trei componente ale reţelei integrate de asistenţă, adică specialişti (care oferă terapii specifice pentru copilul cu TSA), educatori (care integrează copilul cu TSA într-o formă de învăţământ, de masă sau specială) şi părintele copilului cu TSA (care trebuie să cunoască cât mai bine posibilităţile de recuperare, integrare şi educare a  copilului oferite de sistemul de asistenţă socială).

Lansarea proiectului a avut loc în data de 3 Decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în cadrul unei mese rotunde la care au fost invitaţi părinţi, educatori, învăţători, psihologi şcolari, psihopedagogi, profesori de sprijin şi toţi cei care sunt interesaţi de tema incluziunii copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Masa rotundă a avut loc la sediul Fundaţiei Alpha Transilvana (Aleea Vrancea nr. 1, Tîrgu-Mureş) în ziua de marţi 3 decembrie 2013 de la ora 13.00.


< Eveniment caritabil Iarna cu Poveşti