luni 7 iulie 2014

Managementul voluntarilor de la A la Z


Fundatia Alpha Transilvana a fost selectata in proiectul “Managementul voluntarilor de la A la Z”, cu desfasurare in perioada iunie 2014 – martie 2015.

Propus de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, alaturi de partenerii sai, Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si IOGT Tippetue din Norvegia, proiectul Managementul voluntarilor de la A la Z, urmareste cresterea capacitatii organizationale a 16 ONG-uri din Romania prin eficientizarea implicarii voluntarilor in activitatea acestora.

Acest lucru se realizeaza atat prin activitati de formare, consultanta si jobshadowing in organizatii cu experienta in managementul voluntarilor, cat si prin organizarea, de catre fiecare ONG beneficiar, a unei actiuni publice comunitare care contribuie la campania „No hate speech”, axata pe promovarea tolerantei si luptei impotriva discursului instigator la ura si a oricaror forme de discriminare.

Prin actiunile publice, organizatiile beneficiare au ocazia de a pune in practica teoria celor 9 pasi de management al voluntarilor, dezvoltandu-si competente relevante pentru gestionarea voluntarilor.

Nu in ultimul rand, proiectul propune abordarea problematicii specifice managementului voluntarilor printr-o metoda inovatoare: organizarea a 3 reprezentatii de teatru social pe tematica proiectului, fiecare din acestea finalizandu-se cu o dezbatere, cu implicarea publicului prezent.

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Website-ul proiectului:  www.eeagrants.org


< Sarbatoarea copilariei la Alpha Transilvana