vineri 17 octombrie 2014

"Școala noastră" la Alpha Film Fest, Vineri, 31 octombrie, ora 16.00


"Școala noastră" la Alpha Film Fest
Vineri, 31 octombrie, ora 16.00
Cinema Arta, Tîrgu-Mureș, sala Flora
regia Mona Nicoara, Miruna Coca-Cozma
Producție România, SUA, Elvetia, 2011
Intrarea este liberă

"Scoala noastra" documenteaza una dintre cele mai urgente si complexe probleme cu care se confrunta nu doar Romania, ci Europa intreaga: Integrarea romilor. Alin, Beni si Dana, trei copii romi dintr-un mic orasel maramuresean, participa la una din primele initiative de desegregare scolara din Romania. Pe durata a patru ani, Scoala Noastra urmareste indeaproape, cu empatie dar si luciditate, un proces inexorabil care culmineaza intr-un final neasteptat si revoltator.

Lansat in primavara lui 2011 si proaspat nominalizat la Premiile Gopo, acest film a fost selectat pana acum in 40 de festivaluri din patru continente, a fost nominalizat pentru premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar est-european, si a primit Marele Premiu al Juriului la SilverDocs, cel mai mare festival de film documentar din Statele Unite. "Scoala noastra" a fost proiectat in Congresul SUA si la Organizatia pentru Cooperare si Securitate in Europa, si urmeaza sa fie aratat anul acesta in Parlamentul European si in fata autoritatilor din multiple tari participante la Deceniul de Incluziune a Romilor.

"Scoala noastra" a fost laudat de critici ca “incandescent” (Washington Post), “admirabil si fascinant” (Variety), “emotionant si mobilizator...observat cu rabdare, dar finalmente exploziv” (Film Forward).

Proiecție realizată în parteneriat cu One World Romania


< Festival de film documentar pe tema drepturilor copilului Alpha Film Fest, prima ediție