Tuesday 17 March 2015

Conferința finală a proiectului ACCES – Reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist


Marți, 17 martie 2015, Sala Mare a Consiliului Județean Mureș a găzduit Conferința de încheiere a proiectului proiectului ACCES  – Reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist .
La eveniment au luat parte peste 140 de participanți, specialiști în domeniul tulburărilor din spectrul autist,  părinți ai copiilor cu autism dar și cadre didactice din învățământul preșcolar și școlar.
Conferința s-a bucurat de prezența a doi oaspeți din străinătate în persoana doamnei Szilvássy Zsuzsánna, președintele Autism Europe și a doamnei Kapitány Imola, președintele Asociației Mozaic din Ungaria dar și un nume important din rândul experților în managamentul cazurilor de autism în persoana doamnei dr. Rodica Mera de la Centrul de Sănătate Mintală a Copilului.
Pe parcursul conferinței s-au derulat și două mese rotunde, una destinată părinților și cea de-a doua pentru săpecialiști. La finalul conferinței, participanții au convenit să continue pașii începuți în cadrul proiectului ACCES pentru consolidarea reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist.
ACCES Reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist este proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă și derulat de Fundaţia Alpha Transilvană în perioada octombrie 2013 – martie 2015.


<  Invitație la conferința Acces - Integrarea copiilor cu autism