Thursday 12 March 2015

Invitație la conferința Acces - Integrarea copiilor cu autism


Copiii cu autism sunt parte integrată a societății noastre. Pentru copiii cu autism care reuşesc să depăşească mare parte din manifestările autiste cu ajutorul terapiilor de recuperare la care participă, a merge la grădiniţă, iar apoi la şcoală este un pas definitoriu pentru dezvoltarea lor ulterioară. Ei au dreptul la educaţie şi pot să facă faţă învăţământului de masă, dacă sunt sprijiniţi corespunzător. Dar câți copii cu autism sunt în Tîrgu-Mureș? De ce fel de sprijin au nevoie? Ce modele funcționează? Cum se descurcă cadrele didactice? Cum fac față părinții?

La aceste întrebări căutăm răspunsuri la conferința finală a proiectului ACCES, care va avea loc la Tîrgu-Mureș, în data de 17 martie 2015, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Mureș.

Proiectul ACCES Reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă și a fost derulat de Fundaţia Alpha Transilvană în perioada octombrie 2013 – martie 2015.

Cine este așteptat la conferință?

La conferință sunt bineveniți toți acei părinți, cadre didactice, specialiști, medici și reprezentanți ai autorităților, care sunt preocupați de problematica integrării copiilor cu tulburări din spectrul autist în grădinițe și școli. Participarea este gratuită. Toți participanții la conferință, care s-au înscris în avans, vor primi diplome de participare.


< Raportul anual al Fundației Transilvane Alpha pe anul 2014